Travailler avec Obumex | Nos concepteurs de cuisines  | Obumex

TRAVAILLER AVEC UN CONCEPTEUR DE CUISINES : UN LUXE DISCRET

La cuisine ne ressemble à aucune autre pièce de la maison. C’est une pièce qui vit et invite à vivre. Fonctionnelle à la base, mais émotionnelle en surface. Voilà pourquoi elle réclame une approche individuelle. Une fois réalisée, la cuisine ne permet plus beaucoup de modifications, ce qui rend sa conception originale d’autant plus importante. Seule une cuisine exactement conçue pour l’usage qui en sera fait répondra à l’ensemble des besoins et des attentes.

C’est exactement la philosophie de travail d’Obumex. Nous créons des cuisines qui s’inscrivent dans la vie des habitants pour lesquels elles ont été conçues. Sur les plans fonctionnel et esthétique. Car la cuisine doit à la fois inspirer la paix et refléter votre personnalité. Une mission qui exige un savant équilibre entre connaissances techniques et sens poussé de l’esthétique. Un art auquel sont rompus nos concepteurs de cuisines.

01 MATERIAL IS KING

 

De selectie van materialen is essentieel bij het design van een interieur, zowel in compositie als in functionaliteit. Kan een bepaald materiaal functioneren als keukenblad of gebruik je het idealiter als spatwand? Het zijn vragen die onze interieur architecten moeiteloos beantwoorden vanuit hun diepgaande materialenkennis. Een expertise die bovendien wordt doorgetrokken naar de selectie van de materialen voor vloeren, stoffen, wanden, plinten en kastfronten, waarbij altijd rekening wordt gehouden met schoonheid en duurzaamheid.

02 LUXURY IS IN EACH DETAIL

Een tijdloos interieur creëren dat jou dagelijks verrast, dat is de missie van Obumex. Onze jarenlange ervaring in interieurdesign geeft ons de know-how om unieke details uit te denken en te produceren in keukens, maatwerk en meubilair. Functionele details voor een maximaal genot van uw interieur, maar ook esthetische details volledig op maat van uw interieurconcept.

03 REFLECTING PERSONALITY

 

Een interieur dat moeiteloos samensmelt met je levensstijl, dat is het uitgangspunt voor elk ontwerp. Een ruimte die je personaliteit reflecteert in kleur, vorm en materiaal en tegelijkertijd beantwoordt aan je functionele noden. En zo is elk interieur die we ontwerpen persoonlijk èn authentiek. Geïnspireerd door en volledig afgestemd op de klant voor wie ze gecreëerd is.

04 COLLABORATION OVER COMPETITION

Een keukenontwerper spreekt dezelfde taal als je architect. Sterker nog, hij/zij ondersteunt diens ontwerpvisie. Eens het verhaal van je keuken duidelijk is, vertaalt de keukenontwerper het in materialen, apparaten, kleuren en afwerkingen. Vanuit die cohesie is Obumex voor veel interieurarchitecten de eerste keuze, omdat we hun visie erkennen en hun creatieve ideëen omzetten in functionele concepten die aansluiten bij het interieurdesign.

05 CHOOSING DIRECTIONS

 

Het designproces start met een cruciale keuze: welke richting willen we uit? De huisstijl van je interieur is de basis waarvan ons verhaal vertrekt. Een leidraad die ons toelaat de stijl van begin tot einde te bewaken, van materiaal- tot kleurkeuze, tot in elk kleinste detail. Elk ontwerp krijgt vorm door een wisselwerking tussen klant, architect en interieurontwerper. Een proces waarin onze uitgebreide materialen- en kleurenbibliotheek een essentiële rol vervult.

06 YOU’LL BELIEVE IT WHEN YOU SEE IT

 

Dankzij een verregaande specialisatie en jarenlange ervaring zijn wij bedreven op meerdere vlakken. Visualisatie via toegespitste software is daar één van. Een elementair onderdeel van het designproces, waarin we het ontwerp vertalen naar waarheidsgetrouwe plannen met werkelijke weergave van toestellen, materiaalspecificaties, afwerkingen en andere details. Het resultaat is een tekening die compatibel is met de CAD-software van de architect en dus makkelijk te integreren is in het volledige design.